Vakantie in Tsjechië:CZeCOTTourmapsOost BohemenUNESCOActieve vakantieVerkeersregelingenGEOFUN
loading...
Toeristische navigator
Viki
Officiële toeristische website van de regio Pardubice
Tsjechië
Overwegend helder 14°C
weer

Weer - Pardubice

17.6. (04:30)
vandaag
Overwegend helder
14°C
18.6.
morgen
Helder
31°C/17°C
19.6.
zaterdagHelder
32°C/17°C
20.6.
zondagVrij helder
31°C/18°C
Bron: Weer Meteocentrum

košíkKasteel Častolovice

Tsjechisch Zámek Častolovice

upozorněníIn verband met het regeringsbesluit heeft het object zijn dienstverlening mogelijk opgeschort of beperkt. Informatie over de actuele situatie kun je inwinnen bij de exploitant.
Masarykova 1, 517 50 Častolovice

Telefoon: +420 494 323 646, +420 732 832 442
E-mail: info@zamek-castolovice.cz
Web: www.zamek-castolovice.cz
Facebook: www.facebook.com/zamekcastolo...
GPS: 50°7'51,24"N 16°11'14,07"E (273 m boven zeespiegel)

De geschiedenis van het kasteel Častolovice gaat terug tot in de 13e eeuw toen in het dal bij de samenvloeiing van de rivieren Bělá en Kněžna een watervesting stond. Die werd op machtige houten funderingspalen middenin de wateroppervlakte gebouwd. Het kasteel kreeg zijn renaissance aanzien rond de eeuwwisseling van de 16e en 17e eeuw. Behalve een boerderij, brouwerij, destileerderij en wasserij, hoorden bij het complex... volledige omschrijving

De geschiedenis van het kasteel Častolovice gaat terug tot in de 13e eeuw toen in het dal bij de samenvloeiing van de rivieren Bělá en Kněžna een watervesting stond. Die werd op machtige houten funderingspalen middenin de wateroppervlakte gebouwd. Het kasteel kreeg zijn renaissance aanzien rond de eeuwwisseling van de 16e en 17e eeuw. Behalve een boerderij, brouwerij, destileerderij en wasserij, hoorden bij het complex ook nog viskaren, een visserij en een molen met een meer dan 1 km lange molenbeek. In 1694 kocht de familie Šternberk het kasteel en maakte er hun hoofdzetel van. Tot in de 20e eeuw onderging het kasteel vele verbouwingen in verschillende bouwstijlen. Na 1948 ging het kasteel over in het bezit van de staat die in zijn grotere deel een kostschool onderbracht. Daardoor werd het kasteel beschadigd en er werden veel ongeschikte bouwtechnische veranderingen aangebracht. Nadat het kasteel in 1993 in het kader van de restitutie aan mevrouw Diana Phipps Sternberg teruggegeven werd, die als de enige van de oorspronkelijke kasteelbewoners in leven gebleven was, begon het kasteel opnieuw tot leven te komen.

Wist u dat Catharina van Šternberg, die ook wel de "Zwarte dame uit Častolovice" wordt genoemd, elke nacht uit het schilderij stapt en door het kasteel ronddwaalt?

Terug naar de informatie over het object

Informatie

Categorie galerie, kasteel, minidierentuin, museum, park
Certificaten en lidmaatschap partner van de vereniging voor het  Adelaarsgebergte en het voorland ervan Toeristische plaket
Cultureel monument
Stijl renaissance (90%)
Diensten bruiloften en andere vieringen , evenementen op bestelling, fietsdepot, gelegenheidsconcerten, gratis wifi, kinderspeelhoek, rolstoeltoegankelijke WC, snack, toegang met honden toegestaan, verhuur van ruimten, verkoop van kleinigheden en souvenirs, verkoop van toeristische kaarten, verkoop van toeristische plaketten, wc
De door het personeel gesproken talen Duits, Engels, Tsjechisch
Geaccepteerde betaalwijzen contant euro, contant Tsjechische kronen
Oppervlakte van het terrein 160000 m2
Afstand vanaf parkeerplaats 10 m
  • capaciteit personenauto: 50, prijs: 40 CZK / dag
  • capaciteit bussen: 5, prijs: 90 CZK / dag bewaakt

Rondleidingen / exposities

Zámecké prostory
Beschrijving Historische interieurs met originele houten cassetteplafonds met beschildering, waardevolle inrichting, rijke collecties van schilderijen, wapens e.d. ter demonstratie van de levensstijl en de wooncultuur van de adellijke familie Šternberk in de loop van de afgelopen vier eeuwen. Op het binnenhof een kleine galerie met het werk van de beeldende kunstenaars van tegenwoordig.
Talen gids (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Russisch, Tsjechisch), gids op papier (Duits, Engels, Frans, Italiaans, Pools, Russisch, Tsjechisch)
Vakrichting tentoonstelling regionale geschiedenis
Minimaal / maximaal aantal personen per gids 3/25
Zámecký zvěřinec
Talen gids (Tsjechisch), beschrijvingen (Tsjechisch)

Beschikbaarheid

Afstand vanaf parkeerplaats 10 m
  • capaciteit personenauto: 50, prijs: 40 CZK / dag
  • capaciteit bussen: 5, prijs: 90 CZK / dag bewaakt
De dichtstbijzijnde treinhaltes
Dichtsbijzijnde bushaltes
dichtstbijzijnde luchthaven
  • Pardubice (35 km)
  • Mnichovo Hradiště (96 km)
  • Brno Tuřany (115 km)

Evenementen in het object

Afgelopen evenementen

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2006

Vind je activiteit