Vakantie in Tsjechië:CZeCOTTourmapsOost BohemenUNESCOVerkeersregelingenGEOFUN
loading...
Toeristische navigator
Viki
Officiële toeristische website van de regio Pardubice
Tsjechië
Bewolkt 0°C
weer

Weer - Pardubice

22.1. (00:30)
vandaag
Bewolkt
0°C
23.1.
morgen
Betrokken
0°C/-1°C
24.1.
maandagBetrokken
0°C/-3°C
25.1.
dinsdagBetrokken
2°C/0°C
Bron: Weer Meteocentrum

De regio stelt zich voor

In Oost Bohemen gaat de heerlijke natuur gepaard met een grootse geschiedenis, menselijk kunnen, meeslepende muziek, alsmede met alle mogelijke soorten van sport. Dit is de regio van aardige en gastvrije mensen, die een rijk cultureel en maatschappelijk leven leiden. Tot de meest bekende evenementen van die aard behoren ongetwijfeld het festival Smetanova Litomyšl, de paardenrennen Velká Pardubická Steeplechase en de Speedwaymotorwedstrijd Zlatá Přilba. In uw hart komt beslist de voortreffelijke smaak van de peperkoekkaart van Pardubice of de nabijheid van paarden in een goed blaadje te staan. Beide zijn in de streek niet meer weg te denken.

De Oost Boheemse Elbestreek is een regio met overwegend vlak terrein en een gunstig warm klimaat, zodat hier talrijke gelegenheden voor baden, zwemmenwatersportwandelen of fietsen ter beschikking staan. De rotsenstad Adršpašsko-Teplické Skály is weer een uniek natuurreservaat. De gebergtes Orlické Hory en Králický Sněžník trekken met name de liefhebbers van het bergwandelen en van de wintersport aan. Op het territorium van het hele gebied ontwikkelt zich het Agro-toerisme, met name gefocust op de traditionele paardenteelt.

Als u Oost Bohemen bezoekt, zult u kennis kunnen maken met de folklore en de volkstradities, inclusief de ambachtelijke productie, met een bijzondere hoeveelheid aan burchten en kastelen, militaire vestingen, stedelijke monumentenzones en met vele andere attractieve architectonische bezienswaardigheden uit de tijd van de renaissance, het barok, de „Jugendstil“, alsmede van de moderne tijd tussen de oorlogen.

Ruine.

Vind je activiteit