Vakantie in Tsjechië:CZeCOTTourmapsOost BohemenUNESCOActieve vakantieVerkeersregelingenGEOFUN
loading...
Toeristische navigator
Viki
Officiële toeristische website van de regio Pardubice
Tsjechië
Betrokken -4°C
weer

Weer - Pardubice

16.1. (05:30)
vandaag
Betrokken
-4°C
17.1.
morgen
Bijna helemaal bewolkt
-4°C/-8°C
18.1.
maandagBetrokken
-3°C/-10°C
19.1.
dinsdagNatte sneeuw
2°C/-5°C
Bron: Weer Meteocentrum

košíkPardubice - stedelijk monumentenreservaat

upozorněníIn verband met het regeringsbesluit heeft het object zijn dienstverlening mogelijk opgeschort of beperkt. Informatie over de actuele situatie kun je inwinnen bij de exploitant.
Pardubice

GPS: 50°2'18,71"N 15°46'44,71"E (225 m boven zeespiegel)

Pardubice representeert een type residentiestad van de overheid voor die de kenmerken van de Boheemse laatgotiek en renaissance vertoont zoals die zich in de eerste helft van de 16e eeuw in de architectuur en de kunst ontwikkelden. Bij het monumentenreservaat horen het historische centrum van de stad, dat door de oorspronkelijke stadswallen omgeven is, verder het kasteelcomplex met een stadswallenstelsel voor de verdediging en de ruimte van de toenmalige watergrachten. Het meest luisterrijke gebouw op het plein is het neorenaissance stadshuis waarvoor een barokke Mariazuil oprijst. Van de versterking... volledige omschrijving

Pardubice representeert een type residentiestad van de overheid voor die de kenmerken van de Boheemse laatgotiek en renaissance vertoont zoals die zich in de eerste helft van de 16e eeuw in de architectuur en de kunst ontwikkelden. Bij het monumentenreservaat horen het historische centrum van de stad, dat door de oorspronkelijke stadswallen omgeven is, verder het kasteelcomplex met een stadswallenstelsel voor de verdediging en de ruimte van de toenmalige watergrachten. Het meest luisterrijke gebouw op het plein is het neorenaissance stadshuis waarvoor een barokke Mariazuil oprijst. Van de versterking van de stad is de 60 meter hoge Groene Poort bewaard gebleven. Van kerkelijke bouwwerken zijn de St. Bartholomeuskerk, de laatgotische Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaartkerk en de barokke Maria Dolorosakerk met standbeelden door M. B. Braun noemenswaardig.
Terug naar de informatie over het object

Informatie

Categorie stedelijk monumentenreservaat
Certificaten en lidmaatschap Toeristische plaket
Films die hier gemaakt werden

Beschikbaarheid

De dichtstbijzijnde treinhaltes
Dichtsbijzijnde bushaltes
dichtstbijzijnde luchthaven
  • Pardubice (4 km)
  • Mnichovo Hradiště (79 km)
  • Vliegveld Václav Havel (108 km)

Vind je activiteit